Trumpiausią metų naktį Piniavoje pasitikome žavingai

Po poros metų pertraukos į Piniavą sugrįžo gilias tradicijas išugdžiusi Joninių šventė. Renginys vyko neseniai atnaujintame pramogų ir sporto aikštyne prie Lėvens upės. Sugužėjo smalsuoliai ne tik iš Piniavos, jos apylinkių, bet ir iš kitų rajonų. Vakaro metu prisiminti jau gilias tradicijas menantys trumpiausios nakties papročiai ir tikėjimai. Nepakartojamai gražiai papuoštoje scenoje pasirodė Paįstrio kultūros centro Piniavos moterų vokalinis ansamblis „Svaja“ (vadovė Silvija Tamoliūnienė), Panevėžio miesto J. Balčikonio gimnazistų jaunimo šokių kolektyvas „Siaustinis“ (vadovė Kristina Nainienė), ugnį į dangų svaidė Ugnies teatro artistai iš Kauno, laužo šviesoje skambėjo iniciatyvinės jaunimo muzikos grupės „Marabu“ atliekami kūriniai.

„Štai kur mus atvedė tiltas, prieš šešiolika metų pastatytas „į niekur“. Su švente visus!“ – taip pradėjo sveikinimą gyventojų bendruomenės „Piniava“ valdybos pirmininkas Zigmantas Babilas. Ir tikrai kiekvienas pritartų, kad didūs dalykai prasideda nuo smulkmenų.

Norėjosi dėkoti ne tik visiems, prisidėjusiems prie renginio, plojusiems, atėjusiems, bet ir kažkam ten  aukščiau, kad apdovanojo tobulu oru. Iš Paįstrio kultūros centro ir gyventojų bendruomenės „Piniava“ bendrystės gimsta renginiai, kurie visuomet suburia žmones būti kartu ir siekti bendro tikslo. Buvo gera ir šį kartą.

Kviečiame pasigrožėti įamžintomis renginio akimirkomis. Nuotraukų autorė Rūta Kiaušaitė. Daugiau renginio akimirkų: https://www.facebook.com/PaistrioKulturosCentras/photos/pcb.1958905457627342/1958900394294515 

                                           Parengė Paįstrio kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė Agnė Šablinskienė