Skulptoriaus Juozo Zikaro memorialinis muziejus turi antrininką

Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytinių tėvai vaikų žaidimo aikštelėje savo rankomis pastatė edukacinį namelį, kuris labai panašus į skulptoriaus gimtinėje Paliukų kaime stovintį namą. Jame gimė, augo ir jaunystės dienas leido būsimasis menininkas. Tokia gražia iniciatyva mažieji zikariečiai nusprendė paminėti skulptoriaus Juozo Zikaro 140-ąsias gimimo metines. Rugsėjo 23 d. pavakare buvo surengta namelio atidarymo ceremonija: perkirpta simbolinė juostelė, iššauti fejerverkai. Skulptoriaus atminimui tėvelių padedami vaikai pasodino šermukšnį, o pastatytas edukacinis namelis nuo šiol oficialiai vadinsis ,,Zikariukų nameliu“.

Šventę vaikai su tėveliais ir mokytojais pratęsė nuvykę į skulptoriaus Juozo Zikaro memorialinį muziejų. Čia jie klausėsi Paįstrio kultūros centro muziejininko Virginijaus Kiršgalvio pasakojimo apie sunkią skulptoriaus J. Zikaro vaikystę, kaip atkakliai jis siekė mokslo ir žinių. Mažieji su tėveliais apžiūrėjo skulptoriaus gimtajame namelyje atnaujintą nuotraukų ekspoziciją, vietinių kūrėjų plenero darbus, skirtus Juozui Zikarui atminti. Visiems labai patiko atnaujinta aikštelė prie  J. Zikaro namelio, kurią šią vasarą papuošė jaunųjų skulptorių stovyklos dalyvių išdrožti suoleliai gamtos tema. Taip buvo įgyvendintas vienas iš projektų, skirtų 2021-iesiems – skulptoriaus Juozo Zikaro metams – paminėti.

Galiausiai vaikai su tėveliais pasodino dar vieną šermukšnį, šįkart prie namelio Zikaro gimtinėje, ir su gera nuotaika išvykdami pažadėjo sugrįžti, nes Juozo Zikaro metai dar tęsiasi – laukia gimtadienio ir kiti renginiai. O skulptoriaus Juozo Zikaro memorialinis muziejus laukia lankytojų darbo ir ne darbo dienomis iš anksto susitarus tel. 8 615 90 967.

Informaciją parengė Paįstrio kultūros centro muziejininkas Virginijus Kiršgalvis